Wat is het ideale gewicht?

Wat is het ideale gewicht?Indien je wenst te starten met een dieet, dien je jezelf af te vragen wat het ideale gewicht is alvorens eraan te beginnen.

De beste indicator om de mate van zwaarlijvigheid te bepalen is de bodymass index, ook wel gekend als de index van Quetelet. Om de bodymass index te bepalen, dient dit voorbeeld te worden gevolgd :

  • Het lichaamsgewicht (bijvoorbeeld, 82 kilogram) delen door de hoogte vermenigvuldigd met zichzelf (1.78 meter x 1.78 meter = 3.16).

  • Het resultaat (82 / 3.16 = 25.9) zou normaal gezien tussen 18.5 en 24.9 moeten liggen.

Indien de bodymass index minder bedraagt dan 18.5, betekent dit een tekort aan gewicht. En als de index meer dan 24.9 bedraagt, betekent dit overgewicht. Men heeft het over zwaarlijvigheid of morbide zwaarlijvigheid wanneer de bodymass index hoger is dan 29.9.

Tips om het ideale gewicht te behouden

  • Juist eten: Je zou niet te snel, noch te langzaam mogen eten, omdat je zo niet zult genieten van de maaltijd, en de voedingsstoffen niet op de juiste manier zullen worden verwerkt.

  • Neem een goed ontbijt: Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het voorziet ons van veel energie en de voedingsstoffen die we nodig hebben. Een goed ontbijt dient uit melk, fruit en granen te bestaan.

  • Lichaamsbeweging: Het is makkelijk om één uur per dag aan beweging te doen. Lichaamsoefeningen houden je hart gezond, en ze helpen ook met het bestrijden van stress, en het verbranden van calorieen.