Licht diner

Licht dinerGa voor een licht diner. Als je een afvallen dieet volgt is het heel belangrijk te weten wat je’s avonds mag eten om niet te verdikken.

Als je niet wil bijkomen, je gewicht in het oog wil houden of zelfs beter wil slapen is het raadzaam ´s avonds evenwichtig en licht te eten.

Tips voor een licht avondmaal

  • Vermijd vette en eiwitrijke avondmalen. Fast food en voorbereide schotels (pizzas, hamburgers, snelkookpasta,…) zijn niet de meest geschikte maaltijden als je je gewicht in het oog wil houden.
  • Snelle avondmalen zoals brood met charcuterie of kaas, melk met koekjes, kroketten, taartjes, worstjes,.. bevatten veel vetten en ekelvoudige suikers die omgezet worden in vet aangezien ze niet verbrand worden tijdens het slapen.
  • Eet minder koolhydraten zoals rijst, pasta, aardappelen, peulvruchten, graan, brood en gedroogd fruit en eet slechts één of twee kleine stukken fruit per dag.
  • Het ideale avondmaal bestaat uit een salade of een grote portie gekookte, gegrilde of gestoomde groenten, groentencreme of soep,… De groenten of de salade mag je combineren met magere vis, kalkoen of omelet. Het ideale dessert is magere yoghurt, vers of gestoofd fruit of fruitcompote.
  • Het avondmaal overslaan om te vermageren is evenmin een goed idee: door het avondmaal over te slaan verlaagt het suikerniveau in ons bloed waardoor ons metabolisme vermindert en de vetverbranding stilletjesaan vertraagt.