Dieet om snel af te vallen

Dieet om snel af te vallenWanneer we een dieet beginnen om snel af te vallen, zijn de eerste resultaten meestal te danken aan het verlies van water en spieren.

Daarom is het normaal dat het verloren gewicht er snel weer bijkomt. Soms komen de verloren kilo’s er weer bij onder de vorm van vet. Het menselijk lichaam is immers uitgerust met een verdedigingssysteem dat vetreserves opslaat voor eventuele toekomstige tekorten.

Daarom werken restrictieve dieten gebaseerd op een bepaalde soort voedingsstoffen of op slechts één voedingsmiddel (zoals het citroendieet, het pompelmoesdieet, het soepdieet,…) niet.

Bovendien zijn de restrictieve diëten saai en demoraliserend en stillen ze de honger niet waardoor men het dieet al snel opgeeft.

We kunnen enkel gewicht verliezen door gezonde en evenwichtige voedingsgewoonten aan te nemen. We mogen ons zeker niets ontzeggen noch honger lijden. De beste manier om af te slanken bestaat uit een combinatie van sport en dieet. We moeten ons niet urenlang opsluiten in de fitnessclub: een gematigde activiteit volstaat, bijvoorbeeld wandelen, in de tuin werken, met de kinderen spelen, dansen, kleine herstelinkjes uitvoeren…of naar het zwembad gaan en van het water genieten.