Dieet om snel af te vallen

Snel af te vallenRecente studies tonen aan dat een dieet rijk aan eiwitten handig is om op je gewicht te blijven en gewichtstoename te vermijden.

Een effectief dieet om op je gewicht te blijven en de afgevallen kilo’s niet terug te krijgen is het dieet dat het percentage eiwitten verhoogt in dagelijkse maaltijden, en de voedingswaren met hoge vetgehaltes, veel suiker, koolhydraten en calorieën uitsluit:

  • Dan zou het dieet moeten bestaan uit voedingswaren die veel eiwitten bevatten, bijvoorbeeld vis, eieren, groenten, vlees, enz. En dat houdt dus ook in dat men voedingswaren met lage glycemische waarden, zoals fruit, groenten, wit brood, granen, pasta, en aardappelen, moet elimineren.

  • Dit dieetplan is niet aanbevolen voor meer dan twee weken omdat het vele voedingsstoffen mist die het lichaam nodig heeft.

Voedsel met een hoog glykemische index

De onderzoekers hebben verklaard dat voedsel met een hoog glycemische index cijfer goed zijn wanneer men snel extra energie nodig heeft. Dit is in tegenstelling tot voedingswaren rijk aan eiwitten en voedingswaren met een vrij laag glycemisch index cijfer die een vol gevoel tot resultaat hebbenl. Dit voedsel zal dus helpen de eetlust onder controle te houden en een stabiel gewicht te handhaven.

Daarom is het om een gezond gewicht te behouden aangeraden om de volgende voedingsmiddelen te verminderen of volledig uit je dieet te schrappen: wit brood, sommige groene groentes en peulvruchten (aardappels, wortels, Lima bonen, pompoen en kool), sommige vruchten (watermeloen, kanteloep, jam en fruit confituur), koekjes, gebak, drankjes met een hoog suikergehalte en bier.