Vlug afvallen

Vlug afvallenOp een natuurlijke wijze vlug afvallen is eenvoudig, met een gezond dieet gebaseerd op groentengerechten. Er is geen verboden voedsel: een gezond en gebalanceerd dieet moet voor 50 % uit kolidraden, 20 % uit eiwitten en 30 % uit vetten bestaan.

Daartoe behoren alle voedselgroepen: brood, fruit, groenten, produkten uit de tuin, bonen en dergelijke, ontbijtgranen, pasta, rijst, vlees, vis, eieren, en melkprodukten.

Sleutel tot gewichtsverlies

De sleutel tot het verliezen van gewicht is niet meer calorien eten dan wat het lichaam nodig heeft. Anders zullen deze calorien zich in ons lichaam opstapelen, en dat veroorzaakt overgewicht en zwaarlijvigheid:

  1. Eet regelmatig en vaak, maar eet elke keer maar een kleine hoeveelheid voedsel, en sla geen maaltijden over. Dat houdt het metabobolisme aktief en daardoor wordt vermeden dat ons lichaam naar calorierijke voedingsmiddelen zoals zoetigheden en gebak vraagt.

  2. Porties verkleinen heeft gewoonlijk geen effect op het hongergevoel. Het helpt daarentegen om het gewicht onder kontrole te houden, want we eten minder kalorien.

  3. Het beste alternatief voor het optellen van kalorien is sporten en bewegen. Om het teveel aan vetten op te branden moeten we regelmatig sporten en bewegen, en dat leidt uiteindelijk tot gewichtsverlies.

Elke sport die regelmatig beoefend wordt is een goed alternatief om gewicht te verliezen. Als je gewend bent om bijna altijd te zitten, dan zal vier keer per week 30 minuten sporten, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, trappen klimmen, dansen, of met de kinderen spelen, gegarandeerd voor gewichtsverlies zorgen.