Vermageren zonder honger

Vermageren zonder hongerHeb je besloten te vermageren maar weet je niet hoe er aan te beginnen zonder honger te lijden. Wij geven je het antwoord.

Je kan afvallen zonder honger te lijden door je levensgewoonten te veranderen en gezonder te leven.

Hoe afvallen zonder te stoppen met eten

De resultaten van diëten, sportschema´s, vermageringskuren en zelfs medicijnen zijn vaak van slechts tijdelijke aard. Om effectieve en duurzame resultaten te bekomen moet je gezondere levens- en voedingsgewoonten aannemen:

  • Als je vet wil verbranden moet je bewegen. Op het strand, in de bergen, in de stad… tijdens de vakantie, zomer of winter, bewegen is steeds belangrijk: wandelen, stappen, fietsen, dansen, met de kinderen spelen, trappen lopen,…dit zijn eenvoudige aerobische bewegingen die ons helpen calorieën te verbranden.
  • Vijf maaltijden per dag eten. Het is belachelijk om te lijden: je moet eten wanneer je honger hebt. Granen, magere yoghurt, rauwe groenten, bouillonsoep,… zijn geschikte tussendoortjes halverwege de voor- en namiddag om te vermijden dat je met grote honger aan tafel schuift.
  • Eet meer eiwitten dan koolhydraten. De eiwitten in vlees, eieren of blauwvis zijn geschikter om je lijn in de gaten te houden dan de koolhydraten in pasta, graan of rijst. Eiwitten geven immers een verzadigder gevoel. Bovendien hebben de personen die dagelijks niet veel energie verbruiken, meer moeilijkheden om de energie die we uit koolhydraten halen te verbranden waardoor deze zich in het lichaam onder de vorm van vet opstapelt.
  • De beste frisdrank is water. Verseperste fruitsappen zijn eveneens verfrissend en voedzaam. Vermijd frisdranken op basis van melk en sap uit brik, ze bevatten immers veel suikers en calorieën.