Hoe kan je gewicht verliezen?

Hoe kan je gewicht verliezen?Velen vragen zich af hoe we kunnen vermageren op een manier die te combineren is met onze moderne levensstijl en voedingsgewoonten. Slechts weinigen kennen het antwoord.

Elke dag nemen we enorme hoeveelheden calorieën op, veel meer dan we nodig hebben. Fast food, cafeïne, frisdranken, industrieel gebak,…je lichaam in vorm houden en je overschot aan vet verminderen is een harde strijd.

Het aanbod aan producten die ons beloven dat we zullen afslanken is enorm: boeken over hoe gewicht te verliezen, tijdschriften over gezondheid, diëten, vermageringsschema´s, licht verteerbare recepten, pillen om af te slanken,…Je hoeft maar in een tijdschrift te bladeren of naar de bibiliotheek te gaan om allerlei oplossingen te vinden. Maar, bestaat er echt een oplossing om af te slanken die echt aangepast is aan onze behoeften? Bestaan er bewijzen die aantonen dat we echt gewicht zullen verliezen?

Wantrouw wondermiddeltjes die beloven dat je snel gewicht zal verliezen, de resultaten van een vermageringsplan laten immers op zich wachten. Hier enkele tips om gewicht te verliezen:

  • Probeer de inname van calorieën te verminderen: elke dag een beetje minder eten zal op lange termijn resultaten opleveren
  • Sporten is de beste manier om calorieën te verliezen: al sportend verbranden we calorieën
  • Eet meer dan drie maal per dag; verdeel de opname van voedingsmiddelen in vijf of zelfs zes maaltijden
  • Sla nooit het onbtijt over, het is de belangrijkste maaltijd van de dag en levert veel energie
  • Drink veel water in de loop van de dag om het lichaam te hydrateren