Gewicht verliezen tips

Gewicht verliezen tipsHoewel vetten onze belangrijkste energiebron vormen, toch betekent het verbranden van opgeslagen vet een natuurlijke vorm van gewichtsverlies.

De verschillende vetverbrandende voedingssupplementen veroorzaken een verandering in het metabolisme en verhogen zo het vetverbruik. Ze worden gemaakt op basis van producten zoals soja, jodium en algen. Er bestaan echter geen sluitende wetenschappelijke bewijzen van hun doeltreffendheid.
Om op een natuurlijke wijze gewicht te verliezen, moet er gesport worden. Uiteraard moeten te hoge inspanningen vermeden worden aangezien die ongezond zijn. Sporten is slechts effectief als er met mate gesport wordt, de sport aangepast is aan onze mogelijkheden en minstens 3 maal per week gedurende minstens 30 minuten beoefend wordt.
Gewicht verliezen tips
Tenslotte kunnen ook onze voedingsgewoontes ons helpen om gewicht te verliezen. De onderstaande levensmiddelen werken als natuurlijke vetverbranders:
  • koffie en groene thee mogen regelmatig maar met mate gedronken worden en verhogen het lichaamsmetabolisme en de oxygenatie van het bloed
  • magere melk en melkderivaten bevatten calcium dat de vetoplossing bevordert
  • pectine, aanwezig in appels, bevordert de opname van water en de oplossing van vet
  • vitamine B en C, aanwezig in citrusvruchten, paprika´s, kool, asperges en selder stillen de eetlust en werken als antioxydanten