Gewicht verliezen met lopen

Gewicht verliezen met lopenDe sleutel om succesvol af te vallen is om dagelijks meer calorieën te verbranden dan we door voeding binnenkrijgen.

Het overschot aan calorieën wordt in ons lichaam opgeslagen onder de vorm van vet. Veronderstel dat we één kilo willen verliezen in één week. We weten dat er een energieverbruik van ongeveer 7000 kilocalorieën nodig is om één kilo vet te verbranden. We zouden dus dagelijks 1000 calorieën moeten verliezen. Dagelijks 1000 calorieën minder opnemen betekent honger lijden.

Een crashdieet biedt geen oplossing: het aanvankelijke gewichtsverlies wordt veroorzaakt door de verbranding van koolhydraten en de afscheiding van water en niet door het verbruik van vet. Normaalgezien neemt het lichaam meer vet op dan strict noodzakelijk voor eventuele periodes van schaarste waardoor we in plaats van af te vallen zelfs aan gewicht winnen.

Gewicht verliezen met sport

De enige oplossing is een sport of een gematigde fysieke activiteit beoefenen om zo calorieën te verbranden. Wandelen, fitnessen, fietsen, hardlopen, met de kinderen spelen of wat dan ook. Het gewichtsverlies is slechts blijvend als je het sporten volhoudt.
Afvallen met lopen
Lopen helpt je te onthaasten en doet je meer van het leven genieten. Met lopen verbrandt u veel calorieën omdat u uw hele lichaamsgewicht moet verplaatsen.
U hoeft echt niet snel te lopen om calorieën te verbranden. Het zit hem meer in de afstand dan in de snelheid: onderzoek wijst uit dat 10.000 stappen per dag een ideaal streefdoel is voor volwassenen.