Afvallen met fruit

 Afvallen met fruitFruit vormt een basisingrediënt in eender welk dieet en bevat heel veel vitaminen, mineralen, voedingsstoffen, water en vezels.

Een van de voordelen van fruit is de gemakkelijke verbranding, het lage vetgehalte, de versterking van het immuunsysteem en de verbetering van de elasticiteit van de huid. In het algemeen bevat fruit weinig suiker, sommige zoete vruchten, zoals meloen, druiven, bananen en bakbananen, zijn echter niet geschikt voor mensen die aan diabetes lijden.

Voedingsdeskundigen raden minstens drie stukken fruit per dag aan.  Als we drie stukken per dag eten, levert het fruit ons voldoende water om de gifstoffen uit ons organisme te verwijderen, voldoende vezels, vitamine C en antioxydanten om ons lichaam te beschermen tegen verschillende ziektes en vormen van kanker. 

Fruit is echter niet het beste nagerecht, aangezien het de vertering kan bemoeilijken. Daarom is fruit het ideale voedingsmiddel bij het ontbijt of tussen de maaltijden door, halverwege de voormiddag of in de namiddag als vieruurtje.