Afvallen door minder eten

Afvallen door minder etenÉén van de tips om minder te eten en af te vallen is meermaals per dag eten: minstens vijf maal.

De maaltijden mogen niet al te overdadig zijn: ze moeten ons alle nodige voedingsstoffen in de juiste hoeveelheid leveren. Hiervoor bestaat een heel eenvoudige truc: zorg er voor dat er zo veel mogelijk kleuren op je bord liggen: hoe meer kleuren, hoe meer voedingsstoffen.

Tips om minder te eten

De voedingsspecialisten raden een stevig ontbijt aan, het ontbijt is immers de belangrijkste maaltijd van de dag, en slechts een lichte lunch en avondmaal: 

  • Gebruik in de loop van de dag een steeds kleiner bord: gebruik een groot bord bij het ontbijt, een middelgroot voor de lunch en een klein voor het avondeten.
  • Eet vlees of vis bij je salade en niet omgekeerd: de hoeveelheid salade moet groter zijn dan de hoeveelheid vis of vlees.
  • Kauw langzaam en neem je tijd om rustig te eten. Zo verdwijnt het hongergevoel. Angst en stress zorgen ervoor dat we te veel eten.
  • Vermijd een te zware lunch of avondmaal door dagelijks vijf maaltijden te nuttigen.
  • Een tas groentenbouillon vóór de lunch en vóór het avondmaal bevat veel vitamines en mineralen en geeft je een gevuld gevoel geven waardoor je minder eet.