Month: april 2013

Dieet laag in zout

Diëten laag in zout worden aanbevolen voor degenen die moeten controleren hypertensie. Natrium heeft een zilveren voering in het lichaam, maar op dit moment het gebruik ervan is buitensporig en groter is dan de dagelijkse aanbevelingen.

Overmatige consumptie van natrium afgeleid van het zout en verwerkte voedingsmiddelen wordt geassocieerd met vochtretentie, hypertensie en cardiovasculaire problemen. Het kan ook leiden tot andere gezondheidsproblemen:

 • Maag: Overmatige consumptie van natrium in de voeding kan leiden tot gastritis problemen en maagzweren.
 • Botproblemen: een teveel aan natrium verhoogt urinaire excretie van calcium en is gekoppeld aan een hoge incidentie van osteoporose.
 • Nierproblemen: een overbelasting van natrium in het lichaam maakt een extra inspanning om de nieren.

Een dieet hoog in natrium vochtretentie veroorzaken, belemmert de bloedsomloop en kan de ontwikkeling van huidproblemen, oedeem, spataderen, donkere kringen en cellulitis. Daarom is het raadzaam om het natrium in uw dieet.

Veilig en gezond voedsel

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die gezond en ongezond, maar om verschillende redenen zijn het verminderen van onze voeding. Deze voedingsmiddelen bevatten peulvruchten en granen.

Hieronder hebben we een lijst van gezonde voedingsmiddelen die voordelen voor de gezondheid te betrekken, maar toch het gebruik ervan is gedaald beoordelen

 • Het brood is gewoon vet, niet vet en biedt kwaliteit complexe koolhydraten en B-vitaminen dat de werking van het zenuwstelsel te ondersteunen.
 • Linzen: bieden plantaardige eiwitten, koolhydraten, vezels, kalium, ijzer en foliumzuur.
 • Aardappelen zijn rijk aan kalium, complexe koolhydraten en vitamine C.
 • Haver biedt mineralen, vitaminen, koolhydraten en gezonde vetten, kunnenhavermout  etenelke dag voor ontbijt of snackseizoen.
 • Groenten en fruit in het identificeren wij voedsel in het seizoen voor debeste prijs en kwaliteit van voedingsstoffen.
 • Tuna:Tonijn is een seizoensgebonden vis met hoogwaardige eiwitten en vet.

Snel afvallen

Snel afvallenAls je je afvraagt hoe je snel afvallen kunt verliezen dan is door middel van een gebalanceerd dieet dat rijk aan fruit en groentes is, het juiste antwoord.

Als je de aangegeven richtlijnen volgt, is snel gewicht verliezen relatief makkelijk. Het grootste probleem is het voorkomen dat het verloren gewicht er weer aan komt: Het is niet makkelijk om het ideale gewicht te behouden omdat de verloren pondjes er snel weer bijkomen. Het terug komen van deze extra pondjes, en dus het opnieuw aankomen van gewicht, is een veelvoorkomend probleem en doet alle inspanningen om door te gaan met het dieet te niet en brengt mensen terug naar het startpunt.

Hoe kun je snel afvallen

Volg deze simpele vuistregel: als je meer calorieën eet dan je kunt verbranden, kom je aan; daarentegen, eet je minder calorieën dan je verbrandt dan verlies je gewicht.

 • Eet kleinere porties en blijf ver weg van voedsel dat rijk aan calorieën en suiker is, en van gebleekte of gezuiverde meelprodukten.

 • Het dagelijkse dieet moet genoeg voedzaam voedsel bevatten maar laag aan calorieën zijn: fruit en groenten, rood vlees en vis, meergranen produkten, magere melk en magere zuivel produkten.

 • Ga wekelijks op de weegschaal staan om te zien of er enig lichaamsgewicht verloren of aangekomen is; dit is een efficiënte manier om op gewicht te blijven.

Vergeet niet dat samen met het juiste dieet het ook belangrijk is om een sport te beoefenen of je fysiek in te spannen. Op deze manier worden overtollig vet en calorieën sneller verbrand.

Low fat eten

Elke vorm van vet moet worden aangepast om een gezond gewicht en passende handhaven, zoals obesitas en overgewicht zijn geassocieerd met een verhoogd risico op het ontwikkelen aandoeningen zoals diabetes of kanker.

Verzadigde vetten verhogen het cholesterol meer dan elke andere voedingsstof. Het is daarom belangrijk dat u rekening houden met de volgende tips om u te helpen bezuinigenproducten.

Dieet zonder verzadigde vetten en cholesterol

Verzadigde vetten zijn meestal te vinden in dierlijke Varkensvlees, lamsvlees, worstjes, worstjes, hamburgers, taarten, zuivel (volle melk, kaas, room …) vis en schelpdieren.

Deze voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet kan worden verwijderd uit onze dagelijkse voeding of vervangen door andere gezonde voedingsmiddelen:

 • Eieren: Ze zijn even voedzaam en gezond voedsel, maar wordt aanbevolen omte consumeren drie eieren per week.
 • Vlees en gevogelte: We moeten de huid en vet te verwijderen zichtbaar voor het koken. Een alternatief is om te kiezen laag vetgehalte mager vlees.
 • Oliën: Elimineer uit je dieet kokos-en palmolie en producten op basis van deze oliëngebak.
 • Broodjes. Deze producten zijn zeer hoog in verzadigde vetten en transvetten, probeer het elimineren van deze voedingsmiddelen uw dieet.
 • Worst. We moeten de inname van dit soort voedsel te verminderen, want ze bevatten veel.

We moeten te wennen aan het eten van meer groenten en fruit en plantaardige vetten die ons meer gezond voor ons lichaam.