Month: januari 2013

Koolhydraten arm dieet

Koolhydraten (brood, pasta, rijst, granen, aardappelen, …) zijn de belangrijkste bron van energie die ons lichaam ontvangt. Glucose leveren energie en brandstof werden in staat om alle dagelijkse activiteiten uit te voeren.

Het menselijk lichaam krijgt energie uit koolhydraten, maar ook eiwitten en vetten uit de voeding. Ons lichaam heeft die energie van de vitale functies uit te voeren, van de beweging van de gewrichten op de reglementering van de lichaamstemperatuur.

Mesten koolhydraten?

Koolhydraten zelf zijn niet verantwoordelijk voor die vet te mesten. Het is totale calorie-inname per dag, die ons lichaam verantwoordelijk is voor de mesterij. Koolhydraten met mate geconsumeerd zijn gezond en essentieel voor het gezond functioneren van ons lichaam.

De aanbevolen dagelijkse dieet van 40% koolhydraten. Het probleem is niet dat de koolhydraten vet te mesten vet te mesten of niet, is de ingenomen hoeveelheid en het gebrek aan fysieke activiteit die ervoor zorgt dat de opbouw in het lichaam.

Een kilo per week afvallen

Een kilo per week afvallenOm te zorgen dat je een kilo per week verliest moet je zorgen dat je ofwel 500 kalorien per dag minder moet eten, of dat je deze extra moet verbranden.

Een halve kilo (of ongeveer een pond) verliezen is gelijk aan het verbranden van 3500 kalorien. Daarom, als je een kilo per week will afvallen, moet je 500 kalorien per dag verbranden.

Dagelijks 500 kalorien minder eten leidt tot een groter hongergevoel, uitputting, en ongemak. Daarom is het moeilijk om met dieet alleen tot gewichtverlies te komen. Het is nodig om aan fysieke activiteiten deel te nemen, en dat helpt bij het verbranden van extra vetten en kalorien. Voor de meeste mensen is zulk gewichtsverlies een ambitievolle doelstelling. Als je gewicht wil verliezen, overweeg om een halve kilo per week als doel te stellen.

Een halve kilo per week afvallen

Te snel gewicht verliezen komt met risico’s voor de gezondheid. Daarenboven is er nog de mogelijkheid dat men het verloren gewicht terug aankomt. Daarom moeten we onze doelstelling om gewicht te verliezen zien als iets wat we over een langere termijn gaan doen. Anders zal ons lichaam alleen maar water en spierkracht verliezen, en geen vet. Een halve kilo per week verliezen is een meer reele doelstelling: hiervoor moet men 250 kalorien per dag minder eten. Een gebalanceerd dieet en milde lichaamsoefeningen elke dag zullen ons helpen om deze kalorien te verbranden.

Vlug afvallen

Vlug afvallenOp een natuurlijke wijze vlug afvallen is eenvoudig, met een gezond dieet gebaseerd op groentengerechten. Er is geen verboden voedsel: een gezond en gebalanceerd dieet moet voor 50 % uit kolidraden, 20 % uit eiwitten en 30 % uit vetten bestaan.

Daartoe behoren alle voedselgroepen: brood, fruit, groenten, produkten uit de tuin, bonen en dergelijke, ontbijtgranen, pasta, rijst, vlees, vis, eieren, en melkprodukten.

Sleutel tot gewichtsverlies

De sleutel tot het verliezen van gewicht is niet meer calorien eten dan wat het lichaam nodig heeft. Anders zullen deze calorien zich in ons lichaam opstapelen, en dat veroorzaakt overgewicht en zwaarlijvigheid:

 1. Eet regelmatig en vaak, maar eet elke keer maar een kleine hoeveelheid voedsel, en sla geen maaltijden over. Dat houdt het metabobolisme aktief en daardoor wordt vermeden dat ons lichaam naar calorierijke voedingsmiddelen zoals zoetigheden en gebak vraagt.

 2. Porties verkleinen heeft gewoonlijk geen effect op het hongergevoel. Het helpt daarentegen om het gewicht onder kontrole te houden, want we eten minder kalorien.

 3. Het beste alternatief voor het optellen van kalorien is sporten en bewegen. Om het teveel aan vetten op te branden moeten we regelmatig sporten en bewegen, en dat leidt uiteindelijk tot gewichtsverlies.

Elke sport die regelmatig beoefend wordt is een goed alternatief om gewicht te verliezen. Als je gewend bent om bijna altijd te zitten, dan zal vier keer per week 30 minuten sporten, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, trappen klimmen, dansen, of met de kinderen spelen, gegarandeerd voor gewichtsverlies zorgen.

Snel gewicht verliezen

Snel gewicht verliezenAlhoewel een slecht dieet en een zittende levenstijl de twee voornaamste redenen zijn van gewichtstoename, toch is het belangrijk om op te merken dat mentaliteit ook een grote factor is.

Een persoonlijk probleem of een negatief of verdrietig gevoel of stress kunnen iedereen aanzetten tot overmatig eten en het kiezen van voedsel dat rijk aan calorieën is. Daarom is het belangrijk om altijd een positieve instelling te behouden.

Richtlijnen om gewicht te verliezen

 • Sla geen maaltijden over want door honger te lijden over een langere periode neemt de bloedsuikerspiegel af. Dat zorgt er voor dat het lichaam kompensatie zoekt, en zo ontstaat een behoefte aan voedsel dat rijk aan calorieën en suiker is. Door vijf maaltijden per dag te eten en te beginnen met een uitgebreid ontbijt blijft de spijsvertering gedurende de hele dag aktief.

 • Diëten met een focus op lichaamsgewicht verliezen door bepaalde voedingsmiddelen te verbieden, kunnen voedingstekorten opleveren. Een gezond dieet, samen met het beoefenen van een sport of andere lichaamsbeweging helpt met het verliezen van gewicht, zonder dat het nodig is om op dieet te gaan.

 • Volkoren voedingsmiddelen hebben hetzelfde gehalte aan calorieën als normale voedingsmiddelen maar het gehalte aan vezels is beduidend hoger. Deze eigenschap helpt met het gemakkelijker vernietigen van gifstoffen, en dat genereert een groter gevoel van voldaanheid.

 • Dieetpillen en produkten om gewicht te verliezen werken niet voor elk persoon, aangezien deze niet voldoende zijn getest.

Hoe kun je snel afvallen?

Als je je afvraagt hoe je kunt snel afvallen zonder pillen en op dieet te gaan, dan is het antwoord: leren om te eten wat je wilt, maar alles met mate. Er is geen reden om jezelf uit te hongeren.

Diëten die een snelle afname in gewicht beloven zijn niet effectief; deze diëten laten je enkel het gewicht van water en lichaamsgewicht verliezen terwijl het opgehoopte vet achterblijft in het lichaam. Het antwoord bevindt zich in het met zorg uitkiezen van voedsel, het mondjesmaat verminderen van voedselinname, en het verhogen van lichamelijke inspanningen.

Geheimen om snel afvallen

Terwijl je welvoorzichtig moet zijn met zoetigheden, sauzen, kant-en-klare maaltijden en snacks, is er eigenlijk geen voedsel dat verboden is. Dit helpt niet alleen met het verliezen van gewicht maar ook met het voorkomen van suikerziekte.

 • Het is van groot belang om de maaltijden zodanig te plannen dat het ontbijt de meest belangrijke maaltijd van de dag wordt en om er voor te zorgen dat de verschillende voedselgroepen de gehele dag door vertegenwoordigd zijn: graanproducten, fruit, groene groenten, rijst, pasta, rood vlees, vis en eieren. Op deze manier honger je jezelf niet uit, en heb je de mogelijkheid alle soorten voedsel te eten. Je hoeft je dan niet tekort te doen en je kan met mate ook je favoriete dingen eten..

 • Vezels zijn een erg belangrijk onderdeel van ons dieet. Deze geven je namelijk een gevoel van voldaanheid, en dat voorkomt dat je blijft eten en de spijsvertering stimuleren. Ze helpen ook met het verliezen van gewicht. Bruine rijst, volkoren pasta en meergranen produkten bevatten veel meer vezels dan “gezuiverd of gebleekt” voedsel.

 • Verwerkte voedingsmiddelen bevatten meer calorieën dan vers voedsel omdat deze extra suiker en zout bevatten. Drankjes die gezoet zijn met suiker (shakes, sappen, etc.) bevatten ook meer calorieën dan water. Sterker nog, water is de beste drank om je dorst te lessen.

 • De grootte per portie is tamelijk belangrijk: er is geen enkele reden om jezelf te onthouden van je favoriete schotels maar eet alleen met mate. Een kleiner bord gebruiken is een goede manier om de grootte van je portie aan te passen.

Dieet om snel af te vallen

Snel af te vallenRecente studies tonen aan dat een dieet rijk aan eiwitten handig is om op je gewicht te blijven en gewichtstoename te vermijden.

Een effectief dieet om op je gewicht te blijven en de afgevallen kilo’s niet terug te krijgen is het dieet dat het percentage eiwitten verhoogt in dagelijkse maaltijden, en de voedingswaren met hoge vetgehaltes, veel suiker, koolhydraten en calorieën uitsluit:

 • Dan zou het dieet moeten bestaan uit voedingswaren die veel eiwitten bevatten, bijvoorbeeld vis, eieren, groenten, vlees, enz. En dat houdt dus ook in dat men voedingswaren met lage glycemische waarden, zoals fruit, groenten, wit brood, granen, pasta, en aardappelen, moet elimineren.

 • Dit dieetplan is niet aanbevolen voor meer dan twee weken omdat het vele voedingsstoffen mist die het lichaam nodig heeft.

Voedsel met een hoog glykemische index

De onderzoekers hebben verklaard dat voedsel met een hoog glycemische index cijfer goed zijn wanneer men snel extra energie nodig heeft. Dit is in tegenstelling tot voedingswaren rijk aan eiwitten en voedingswaren met een vrij laag glycemisch index cijfer die een vol gevoel tot resultaat hebbenl. Dit voedsel zal dus helpen de eetlust onder controle te houden en een stabiel gewicht te handhaven.

Daarom is het om een gezond gewicht te behouden aangeraden om de volgende voedingsmiddelen te verminderen of volledig uit je dieet te schrappen: wit brood, sommige groene groentes en peulvruchten (aardappels, wortels, Lima bonen, pompoen en kool), sommige vruchten (watermeloen, kanteloep, jam en fruit confituur), koekjes, gebak, drankjes met een hoog suikergehalte en bier.