Month: december 2012

Lage calorie dieet

Er zijn verschillende diëten met weinig calorieën. Sommige diëten verbieden vele voedingswaren, terwijl anderen het mogelijk maken te kiezen tussen verschillende voedingswaren.

Je dient te onthouden dat je deze diëten niet langer dan twee weken kunt volgen. Deze diëten zijn enkel goed wanneer je gezond bent. Dat is dan ook de reden waarom je de dokter dient te bezoeken vooraleer te beslissen te starten met een caloriearm dieet. Een dokter zal je gezondheid evalueren en je de informatie verschaffen die je nodig hebt om te starten met een dieetplan.

Het is van groot belang dat je dit dieet combineert met dagelijkse beweging. Deze beweging kan makkelijk zijn, zoals wandelen, lopen of fietsen.

Je dient te vermijden om te eten tussen de maaltijden. Voedingsschema’s dienen te worden gerespecteerd. Voedingswaren die niet genuttigd kunnen worden wanneer je op dit dieet staat; suiker, soda, gebakjes, wijn, bier, boter, chocolade, banaan, druiven, brood, om het even welk vet.

Laag calorie ontbijt

Ontbijt kan het volgende zijn:

  • Je kunt kiezen tussen de volgende dranken: magere melk, een kop zwarte koffie zonder suiker, een kopje thee, of papajasap. Je kunt het drankje combineren met één of twee geroosterde volkorenboterhammen indien je dat wenst. Onthoudt, geen suiker.
  • Je kunt ook kiezen tussen een beetje verse kaas (40 gram), twee eieren of 100 gram kalkoen.

Indien je de toast niet eet, kun je die vervangen door twee sinaasappelen, twee perziken of 100 gram ananas. Bij de lunch kun je 100 gram vis eten, 100 gram kippenborst of kalkoen. Dit zou moeten worden gestoomd of gestoofd met een tomaat. Eén keer per week kun je 100 gram rundvlees eten. Om dit te combineren kun je kiezen tussen 100 gram rijst, sla en tomaat of een half kopje broccoli en ½ kopje groene bonen. Als dessert kun je kiezen voor een sinaasappel of een stuk papaja. Onthoud, geen vetten.

Het avondmaal kan gelijk zijn aan de lunch. Het wordt wel aangeraden om het vlees wijzigen. Indien je kip at tijdens de lunch, kun je bij het avondmaal kiezen voor rundvlees of vis. In toevoeging aan de sla, kun je ook een thee of koffie nuttigen. Onthoudt dat het van groot belang is om per dag acht glazen water te drinken.