Month: april 2012

Afvallen tips

Afvallen tipsDoor het navolgen van devolgende afvallen tips voor het verliezen van gewicht, zul je vlug je ideale gewicht bereiken, en dit zonder dieet of verhongeren.

Het is belangrijker om aandacht te geven aan je eetgewoonten en voedsel te vermijden dat weinig voedingswaarde heeft maar voor veel kalorien zorgt, dan om kalorien op te tellen of een modieus dieet te volgen.

Snel afvallen tips

  • Eet minder kalorien: De belangrijkse tip om gewicht te verliezen is te proberen om elke dag een klein beetje minder te eten. Door onze kalorien met honderd per dag te verminderen kunnen we toch elke maand een kilo afvallen.

  • Drink water: water is de beste drank om de strijd tegen de hitte of de dorst aan te gaan. Prikdranken bevatten heel wat suiker, en dus ook veel kalorien.

  • Neerschrijven wat we eten: dit is een trukje dat werk wanneer we proberen gewicht te verliezen of het ideale gewicht te behouden. Terzelfdertijd is het een goed idee dat we ons regelmatig wegen (zonder er een obsessie van te maken), want het doet er ons aan denken dat het nodig is moeite te doen om gewicht te verliezen.

  • Vezels om gewicht te verliezen: vezelrijke voeding (fruit, groenten) geeft ons een voller gevoel, en helpt ons om kontrole te houden op de eetlust, en zorgt dus dat we minder eten.

  • Produkten voor gewichtsverlies: gelijk welke dagelijkse maaltijd vervangen door een produkt dat vervaardigd werd voor gewichtsverlies, zoals een granenreep, bereide dieetgerechten, shakes met weinig kalorien, e.d., vermindert het aantal kalorien dat we in een dag verbruiken en daarom helpt het ons om gewicht te verliezen.

En als laatste helpt het ook dat we dagelijks lichte fysieke oefeningen doen, bovenop het dieet, want het helpt ons om extra vetten en kalorien te verbranden.

 

Wat is het ideale gewicht?

Wat is het ideale gewicht?Indien je wenst te starten met een dieet, dien je jezelf af te vragen wat het ideale gewicht is alvorens eraan te beginnen.

De beste indicator om de mate van zwaarlijvigheid te bepalen is de bodymass index, ook wel gekend als de index van Quetelet. Om de bodymass index te bepalen, dient dit voorbeeld te worden gevolgd :

  • Het lichaamsgewicht (bijvoorbeeld, 82 kilogram) delen door de hoogte vermenigvuldigd met zichzelf (1.78 meter x 1.78 meter = 3.16).

  • Het resultaat (82 / 3.16 = 25.9) zou normaal gezien tussen 18.5 en 24.9 moeten liggen.

Indien de bodymass index minder bedraagt dan 18.5, betekent dit een tekort aan gewicht. En als de index meer dan 24.9 bedraagt, betekent dit overgewicht. Men heeft het over zwaarlijvigheid of morbide zwaarlijvigheid wanneer de bodymass index hoger is dan 29.9.

Tips om het ideale gewicht te behouden

  • Juist eten: Je zou niet te snel, noch te langzaam mogen eten, omdat je zo niet zult genieten van de maaltijd, en de voedingsstoffen niet op de juiste manier zullen worden verwerkt.

  • Neem een goed ontbijt: Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het voorziet ons van veel energie en de voedingsstoffen die we nodig hebben. Een goed ontbijt dient uit melk, fruit en granen te bestaan.

  • Lichaamsbeweging: Het is makkelijk om één uur per dag aan beweging te doen. Lichaamsoefeningen houden je hart gezond, en ze helpen ook met het bestrijden van stress, en het verbranden van calorieen.