Month: november 2010

Belangrijke tips om af te vallen

Belangrijke tips om af te vallenWe geven je enkele tips om op een gezonde en natuurlijk wijze, zonder al te veel moeite en zonder honger te lijden, af te vallen.

Er bestaan geen verboden voedingsmiddelen: laten we aan ons lichaam geven wat het op elk moment van de dag nodig heeft, laten we met mate en gevarieerd eten. Zo kunnen we vermageren zonder honger te lijden en leren we zonder moeite minder calorieën op te nemen:

 • Vermijd calorierijke voeding en weinig voedzame maaltijden: zout en vetten zitten in carbonaathoudende dranken, chips, conserveblikken, zoete tussendoortjes, koffiekoeken en verwerkte voeding, zelfs in light producten.
 • Witte suiker bevat eveneens veel calorieën: het zit in sap, frisdrank, ontbijtgranen, ijs, taart, koek en koffiekoek.
 • Eet groenten bij je vlees-, vis-, pasta- en rijstgerechten. Je kan ook salades en peulvruchten eten als bijgerecht.
 • Je mag tussendoor eten, hierdoor verdik je niet, als je de juiste tussendoortjes eet. Fruit, granen, yoghurt, een glas melk, rauwe groenten, koffie, kruidenthee of gedroogd fruit mogen halverwege de ochtend of de namiddag gegeten worden. Zo voorkom je dat je te veel honger hebt wanneer je aan tafel schuift.
 • Vermijd te veel olie tijdens het koken. Je kan veel grillen, wokken of stomen.

Vergeet ten slotte niet, minsten 3 maal per week gedurende minstens 30 minuten te sporten: wandelen, fietsen, dansen of in de tuin werken zijn enkele activiteiten die ervoor zorgen dat we calorieën en vetten verbranden. En slaap minstens 8 uur om goed uit te rusten.

Wandelen en afvallen

Wandelen en afvallenJe kan al wandelend vermageren. Al wandelend kan je op een makkelijke en eenvoudige manier effectief gewicht verliezen.

Volgens verschillende voedingsdeskundigen volstaan tienduizend stappen per dag om calorieën te verbranden en onze gezondheid te verbeteren.

10000 stappen per dag

Iemand die een sedentair leven leidt en geen sport beoefent zet dagelijks 4000 tot 6000 stappen. Het volstaat om dagelijks 30 minuten te wandelen, ongeveer 3 kilometer, om aan 10000 stappen te komen.

Als je dagelijks 10000 stappen zet, zal je de positieve effecten onmiddellijk opmerken: het glucosegehalte in het bloed daalt, de bloeddruk neemt af. En al stappend zal je ook je uiteindelijke doel bereiken: afvallen.
 

Banaan om te vermageren

Banaan om te vermagerenVele voedingsdeskundigen raden banaan aan om te vermageren. Bananen geven je een verzadigd gevoel.

Dankzij dit verzadigd gevoel eten we op het einde van de dag minder. Bananen bezitten echter ook rustgevende eigenschappen en gaan zo stress tegen; stress bevordert de kans op zwaarlijvigheid en compulsief eten.

Deze twee redenen verklaren waarschijnlijk waarom banaan vaak één van de belangrijkste voedingsmiddelen is in de vermageringsdiëten, en waarom in sommige landen, zoals Japan, het bananendieet zo populair is.

Eigenschappen van de banaan om te vermageren

 • Bananen misleiden de productie van serotonine waardoor we een verzadigd gevoel hebben en minder tussendoor eten.
 • Bananen bevatten heel veel ijzer waardoor ze zeer geschikt zijn voor personen die aan bloedarmoede lijden.
 • Bananen bevatten veel vezels en vitamine A, C en E en bezitten antioxiderende eigenschappen.
 • Bananen bevatten veel kalium waardoor ze het concentratievermogen verbeteren en de mentale sterkte verhogen.
 • Bananen bevorderen de afscheiding van vloeistoffen dankzij hun hoge kaliumgehalte. Vandaar dat bananen zeer geschikt zijn om te vermageren.
 • Bananen versterken het haar en voorkomen haaruitval dankzij hun hoge zinkgehalte.