Month: juni 2010

Afvallen met fruit

 Afvallen met fruitFruit vormt een basisingrediënt in eender welk dieet en bevat heel veel vitaminen, mineralen, voedingsstoffen, water en vezels.

Een van de voordelen van fruit is de gemakkelijke verbranding, het lage vetgehalte, de versterking van het immuunsysteem en de verbetering van de elasticiteit van de huid. In het algemeen bevat fruit weinig suiker, sommige zoete vruchten, zoals meloen, druiven, bananen en bakbananen, zijn echter niet geschikt voor mensen die aan diabetes lijden.

Voedingsdeskundigen raden minstens drie stukken fruit per dag aan.  Als we drie stukken per dag eten, levert het fruit ons voldoende water om de gifstoffen uit ons organisme te verwijderen, voldoende vezels, vitamine C en antioxydanten om ons lichaam te beschermen tegen verschillende ziektes en vormen van kanker. 

Fruit is echter niet het beste nagerecht, aangezien het de vertering kan bemoeilijken. Daarom is fruit het ideale voedingsmiddel bij het ontbijt of tussen de maaltijden door, halverwege de voormiddag of in de namiddag als vieruurtje.

 

Caloriearm dieet

Caloriearm dieetBij een caloriearm dieet zorg je ervoor dat je oplet hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt.

Calorietabellen worden vaak gebruikt als een eenvoudige methode om gewicht te verliezen. Deze tabellen houden echter geen rekening met het metabolisme van ieder individu. 

Calorietable

Met behulp van een calorietabel gebaseerd op de hoeveelheid en soort voeding die we eten, kan men ongeveer berekenen hoeveel calorieën we consumeren. Maar, deze methode houdt geen rekening met ons geslacht, onze leeftijd, onze lichaamsbouw en dagelijkse sportieve activiteit.

Een maaltijd overslaan om zo minder calorieën op te nemen werkt evenmin. Deze methode werkt op korte termijn, maar, mettertijd treedt een averechts effect op: de verloren kilo´s komen er weer bij en soms zelfs nog méér.

Het lichaam past zich aan tijdens een periode van voedingsschaarste. Ons metabolisme regelt de opname van energie uit de voedingsmiddelen afhankelijk van de noden. Bijgevolg mogen we ons tijdens het dieet niet enkel concentreren op de hoeveelheid calorieën die we opnemen. 

Om gewicht te kunnen verliezen is het belangrijk dat we verschillende malen per dag eten, gevarieerd eten, geen maaltijden overslaan om zo geen honger te krijgen en verschillende malen per week aan sport doen.