Month: mei 2010

Afvallen supplementen

Afvallen supplementenDe supplementen om gewicht te verliezen richten zich vooral op de verbranding van de vetreserves in ons lichaam.

Er zijn twee manieren om zwaarlijvigheid te bestrijden:

 • Een hongerstiller innemen die ons hongergevoel wegneemt;
 • Of, het vetabsorptieproces versnellen zodat de vetten sneller geabsorbeerd worden.

Hongerstillers

De producten die het hongergevoel wegnemen, ook wel hongerstillers genoemd, worden gebruikt ter vervanging van maaltijden. Het zijn artificiële producten, vaak in de vorm van voedingsmiddelen of medicijnen, die soms neveneffecten hebben. Wanneer men de behandeling stopzet komen niet alleen de verloren kilo´s er weer bij, vaak komen er méér kilo’s bij.

Het metabolisme versnellen om vetten te verbranden

Het vetweefsel vertegenwoordigt ongeveer 20% van ons lichaamsgewicht. De energie die niet door onze spieren verbrand wordt, wordt opgeslagen onder de vorm van vet. Bijgevolg is sport de beste manier om de vetmassa te verminderen, kilo´s te verliezen en in vorm te blijven.

Hoe kan je gewicht verliezen?

Hoe kan je gewicht verliezen?Velen vragen zich af hoe we kunnen vermageren op een manier die te combineren is met onze moderne levensstijl en voedingsgewoonten. Slechts weinigen kennen het antwoord.

Elke dag nemen we enorme hoeveelheden calorieën op, veel meer dan we nodig hebben. Fast food, cafeïne, frisdranken, industrieel gebak,…je lichaam in vorm houden en je overschot aan vet verminderen is een harde strijd.

Het aanbod aan producten die ons beloven dat we zullen afslanken is enorm: boeken over hoe gewicht te verliezen, tijdschriften over gezondheid, diëten, vermageringsschema´s, licht verteerbare recepten, pillen om af te slanken,…Je hoeft maar in een tijdschrift te bladeren of naar de bibiliotheek te gaan om allerlei oplossingen te vinden. Maar, bestaat er echt een oplossing om af te slanken die echt aangepast is aan onze behoeften? Bestaan er bewijzen die aantonen dat we echt gewicht zullen verliezen?

Wantrouw wondermiddeltjes die beloven dat je snel gewicht zal verliezen, de resultaten van een vermageringsplan laten immers op zich wachten. Hier enkele tips om gewicht te verliezen:

 • Probeer de inname van calorieën te verminderen: elke dag een beetje minder eten zal op lange termijn resultaten opleveren
 • Sporten is de beste manier om calorieën te verliezen: al sportend verbranden we calorieën
 • Eet meer dan drie maal per dag; verdeel de opname van voedingsmiddelen in vijf of zelfs zes maaltijden
 • Sla nooit het onbtijt over, het is de belangrijkste maaltijd van de dag en levert veel energie
 • Drink veel water in de loop van de dag om het lichaam te hydrateren

Gezond en evenwichtig dieet

Gezond en evenwichtig weekmenuEen gezond en evenwichtig dieet zou geen enkel voedingsmiddel mogen verbieden noch de combinaties van voedingsmiddelen mogen limiteren.

Een gezond en evenwichtig dieet is een levenswijze die een gezonde voeding combineert met een wekelijkse gematigde sportieve activiteit.

Gezond dieet om af te vallen

Hoewel het moeilijk is te weerstaan aan de verleidelijke producten die op de televisie worden aangeprezen, we moeten weten dat ze ons enkel extra calorieën opleveren. Volgende producten moeten dan ook vermeden worden:

 • chips en gelijkaardige tussendoortjes
 • koekjes, taartjes en ander industrieel gebak
 • zogenaamde gedroogde vruchten, zoet of zout, die in zakjes worden verkocht
 • eten uit blik, conserve en fruit op siroop
 • ijsjes met caramelsaus of andere "topping"; ijsjes op basis van natuurlijke ingrediënten zijn gezonder
 • bereide sauzen: een zelfgemaakte saus van natuurlijke ingrediënten is steeds lichter en voedzamer

Een gezond en evenwichtig dieet vormt de beste basis om af te vallen.

Sleutels tot een succesvol dieet

Sleutels tot een succesvol dieetWelk dieet of voedingsschema men ook volgt, er bestaan enkele sleutels tot een succesvol dieet; dankzij deze sleutels slagen we er in effectief af te vallen.

De meerderheid van de diëten is tot mislukken gedoemd als ze niet gepaard gaan met enkele veranderingen in onze levensgewoonten. De sleutels tot een succesvol dieet zijn in theorie heel eenvoudig maar in de praktijk niet altijd makkelijk te volgen.

 • Doe drie maal per week een half uurtje aan sport: wandelen is de beste optie, de eenvoudigste en goedkoopste; we kunnen ons echter ook inschrijven in een fitness club, hardlopen, zwemmen, dansen, trappen lopen of met de kinderen spelen
 • Vermijd vetrijke maaltijden: fruit en groenten bevatten heel weinig vet maar veel mineralen, vitaminen, vezels en antioxydanten.
 • Verzorg de geestelijke gezondheid en zelfdiscipline om zo sterk genoeg te zijn om het dieet niet op te geven noch overdadig te beginnen eten; sport, yoga, Pilates en andere ontspanningstechnieken zorgen voor het nodige geestelijk evenwicht om een dieet vol te houden
 • Vermijd restrictieve diëten die ons met een hongergevoel laten zitten: we moeten vijf tot zes maaltijden nuttigen om ons organisme actief te houden en te vermijden dat de honger ons parten speelt
 • Een gezond en evenwichtig dieet moet zowel thuis als op het werk of op restaurant gevolgd worden; een dieet zou ons niet mogen verhinderen door te gaan met ons normaal dagelijks leven

Lymfedrainage

LymfedrainageLymfedrainage is een soort zachte massage die de vetten en toxines afscheidt en zo onze benen en spieren verlicht en ons lichaam beschermt.

Lymfedrainage bestaat uit een zachte massage waarbij het hele lichaam met de handen en vingertoppen bewerkt wordt. Zo verbeteren we de werking van het lymfesysteem waardoor ook de werking van het immuunsysteem zal verbeteren. Hierbij de voordelen:

 • Verlicht zwellingen, ontstekingen en maagzweren en versnelt de littekenvorming.
 • Werkt ontstekingsremmend bij zware en gezwollen benen.
 • Helpt bij circulatiestoornissen, ook die van de lymfecirculatie.
 • Wordt aangeraden bij stress en neerslachtigheid aangezien het een positieve invloed heeft op de werking van het immuunsysteem en ons helpt ontspannen,
 • Bovendien bestrijdt lymfedrainage de vochtophoping en vermindert het de vorming van cellulite, aangezien het ons helpt vet af te scheiden en striemen te voorkomen.

De lymfedrainage wordt uitgevoerd door specialisten in een schoonheidssalon, de techniek vereist immers een speciale opleiding. Men richt zich op de benen als men de cellulite wil bestrijden en op het hele lichaam als men het welzijn van de klant wil verhogen.

Dijen afvallen

Dijen afvallenAls we willen de dijen afvallen, moeten we oefeningen doen die zich specifiek op deze zones richten, thee drinken en reducerende massages ondergaan.

In deze zone rond de heupen en de benen stapelt zich immers veel vet op. Vermijd een sedentair leven, door een zittend leven te lijden stapelen we immers veel vet op. Geen enkel dieet noch reducerende zalf zal daarom volstaan. We moeten onze benen laten bewegen en verstevigen door te wandelen, dansen, zwemmen, fietsen of door specifieke oefeningen te doen.

Billen en dijen afvallen

Vanuit voedingskundig oogpunt formuleren we de volgende aanbevelingen:

 • Eet gevarieerd en eet vooral veel fruit en groenten, ze bevatten veel water, vitaminen en mineralen.
 • Drink dagelijks groene thee of spijsverteringsbevorderende kruidenthee.
 • Eet vooral veel vezelrijk voedsel (granen, gedroogd fruit, noten,…) en calciumrijk voedsel (melk, kaas, magere yoghurt) aangezien zowel vezels als calcium de opname van vet in de darm verminderen en het opgeslagen vet in de hipodermis helpen afscheiden.
 • Drink dagelijks ongeveer 2 liter water, ook al heb je geen dorst. Vermijd frisdranken, ze bevatten immers heel veel calorieën.

Dijen oefeningen

Door dagelijks reducerende massages te ondergaan, een reducerende zalf te gebruiken of thuis van een Schotse douche te genieten die de benen masseert, reactiveren we de bloedsomloop en verstevigen we de huid.

Afslanken aan de billen

Afslanken aan de billen

Afslanken aan de billen

Als we willen afslanken aan de billen, moeten we een gezond dieet volgen en dit combineren met enkele specifieke oefeningen die het vet in deze zone verbranden.

Het vrouwelijke hormoon oestrogeen zorgt ervoor dat de vetten zich opstapelen rond de billen, heupen en dijen. Er bestaat geen specifiek dieet om het vet rond de billen te verbranden. Daarom moet men een gezond dieet volgen en oefeningen doen die de bilspieren versterken en verstevigen.

Oefeningen voor strakke billen

Wandelen is een gezonde en complete sport aangezien de spieren tijdens het wandelen getraind worden. Tijdens het fietsen of trappen lopen versterken we de spieren van de benen in het algemeen en van de billen en heupen in het bijzonder.

Bovendien kunnen we de volgende oefening doen die specifiek gericht is op het verstevigen van de bilspieren (de billen):

 • Ga voor een stoel staan, de voeten een beetje van de stoel verwijderd.
 • Ga lichtjes door de knieĆ«n (alsof we neerhurken) tot we de stoel met de billen raken. Op dit punt, maken we de beweging in de omgekeerde richting tot we weer met gestrekte benen rechtstaan.
 • Herhaal deze oefening verschillende malen in de loop van de dag.

Het platte buik dieet

Het platte buik dieetEen platte buik dieet combineert een gezonde voeding met buikspieroefeningen om zo de buikspieren te trainen.

Tips voor een platte buik

 • Vermijd stress en spanningen, ze kunnen ons aanzetten tot overdadig eten. Geniet rustig van het leven, wandel en beoefen ontspanningstechnieken (zoals yoga of pilates). 
 • Vermijd gashoudende drankjes en frisdrank: ze bevatten veel calorieën en suiker en veroorzaken een opgeblazen gevoel in de buik. Sommige groenten zoals sla, bloemkool, ui of artisjok moeten eveneens met mate gegeten worden aangezien ze maaggassen produceren.
 • Vermijd gefrituurd voedsel, dit vertraagt en bemoeilijkt de vertering.
 • Anijsdrankjes en venkelthee vergemakkelijken de spijsvertering en verminderen het zware gevoel in de maag.

Oefeningen voor een platte buik

 • Als we dagelijks gedurende 10 minuten buikspieroefeningen doen, verstevigen we de onderbuik en krijgen we een plattere buik. Wandelen, trappen lopen, zwemmen, dansen, fietsen,.. het zijn allemaal activiteiten die het vloeistofoverschot reduceren, de spieren van de onderbuik trainen en versterken.
 • De oefeningen van de Pilates Methode hebben een ontspannend effect. Tijdens de sessies trekken we de buikspieren samen en stimuleren we de thoraxademhaling